Turneul International Stradivarius: BALADA-UN SECOL DE MUZICA!

Turneul International Stradivarius SI MUZICA UNUI SECOL

Muzica este arta prin care oamenii isi pot proiecta propriile sentimente, idei, stari psihice folosindu-se de imaginile artistice sonore. O melodie poate avea forta de a ne transmite un mesaj, de a ne evoca o stare de spirit sau de ne facilita integrarea intr-un univers comun. Muzica adevarata este o creatie culturala apreciata de majoritatea oamenilor. De altfel, nu exista persoane care sa nu prefere macar un artist sau un gen muzical.

Valoarea nationala a Romaniei este alcatuita din proprietatea intelectuala romaneasca - creatii ale mintii si talentului romanilor: talent muzical, inventii, opere muzicale, literare, artistice si simboluri, nume si imagini utilizate in promovare. Toate acestea contribuie la construirea identitatii nationale, la promovarea valorilor si Patrimoniului national.

Centenarul Marii Uniri este o oportunitate de a ne aminti si celebra cele mai importante si valoroase momente ale natiunii noastre iar Turneul International Stradivarius 2018, ca brand cultural national, isi doreste sa prezinte cele mai valoroase si inspirate creatii ale muzicii clasice romanesti, creatii care traiesc peste timp si inspira generatii de muzicieni la nivel mondial. Proiectul muzical romanesc, dedicat CENTENARULUI Marii Uniri poarta numele de "BALADA-UN SECOL DE MUZICA!".

CULTURA SI CREATIVITATEA sunt focusul proiectelor culturale nationale si europene. CULTURA ne modeleaza identitatile, aspiratiile si modul in care ne raportam la ceilalti si la lume. De asemenea, formeaza mediul in care traim si stilul de viata pe care il avem. Sectoarele culturale si creative contribuie la cresterea economica, crearea de locuri de munca, inovatie si coeziune sociala.

2018- CENTENARUL MARII UNIRI - Turneul International Stradivarius, aflat la a XI a editie - BALADA-UN SECOL DE MUZICA este un parteneriat intre Filarmonici/Teatre/Spatii culturale inovative, TVR, SRR, Agerpress si parteneri comerciali, prin sustinerea unei serii de concerte de muzica clasica in Romania in 15 orase, precum si in strainatate, sustinute de violonistul Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu National, Categoria Tezaur si pianista de origine romana stabilita in USA, Angela Draghicescu, carora li se alatura Coruri de Copii din Programul Cantus Mund- initiat de Corul Madrigal si Corul de Copii Radio, abordand un repertoriu de muzica romaneasca apartinand compozitorilor romani George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Olah etc, in scopul promovarii identitatii nationale.

Provocarile culturale, fie nationale sau internationale, sunt semnificative. Diversitatea culturala este un asset important atat pentru Romania, cat si pentru EU, dar diferentele lingvistice si culturale duc la fragmentarea pietei. Noile tehnologii digitale au un foarte mare impact asupra mediilor si metodelor traditionale de distributie a culturii. Muzica clasica ramane liantul intre generatii, culturi sau limbi diferite.

Turneul International Stradivarius: BALADA-UN SECOL DE MUZICA!